Zupa warzywna z jajkiem

Kaloryczność 224 [kcal] / Białko 13,0 [g] / Tłuszcze 5,8 [g] / Węglowodany 37,1 [g]

Składniki

2 łodygi selera naciowego 50g

1 marchew 150g

2 małe ziemniaki 120g

1 mała cukinia 200g

1 jajko 50g

2 łyżki jogurtu naturalnego 40g

2 litry wody

Sól, pieprz, oregano, koperek świeży

Zaczynamy

Jak przygotować?

1

Krok 2

Przygotowanie wywaru

Do garnka wlej wodę,  dodaj marchew, ziemniaki i selera.

Gotuj około 10 minut, posól.

Następnie dodaj pozostałe warzywa, przyprawy i gotuj jeszcze 10 minut.

2

Krok 3

Przygotowanie zupy i podanie

W osobnym garnku ugotuj jajka na twardo.

Zupę zdejmij z palnika przypraw i zabiel jogurtem naturalnym.

Na talerzu dodaj jajko.

3

Krok 1

Przygotowanie warzyw

Marchew, ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Cukinię i selera naciowego pokrój w plasterki.

Kiedy najlepiej spożywać?

Przed treningiem

Po treningu

Nawadnianie organizmu 

Wstecz