Sałatka z twarogiem

Kaloryczność porcji 226 [kcal] / Białko 11,2 [g] / Tłuszcze 12,8 [g] / Węglowodany 29,6 [g]

Składniki

2 garście roszponki

1 średniej wielkości pomarańcza 180g

1/2 cytryny 50g

2 plastry sera twarogowego półtłustego 50g

1 łyżeczka ulubionego miodu pszczelego 12g

1 łyżka oleju lnianego 10g

Zaczynamy

Jak przygotować?

1

Krok 1

Przygotowanie wstępne

Pomarańczę i cytrynę obierz ze skórki, a następnie pokrój na małe kawałki

2

Krok 2

Przygotowanie dania

Wymieszaj wszystkie składniki z roszponką, a na wierzch pokrusz twaróg.
Olej wymieszaj z miodem i polej na sałatkę.

Kiedy najlepiej spożywać?

Wieczorem po treningu

W ciągu dnia jako przekąska

W okresie osłabienia

Wstecz