Plaster dyni około 500g
1 jajko 50g
1 czubata łyżka mąki kukurydzianej 15g
3 plastry sera żółtego około 40g
Sól, pieprz, curry
1 łyżka oleju do smażenia 10g
Plaster dyni około 500g
1 jajko 50g
1 czubata łyżka mąki kukurydzianej 15g
3 plastry sera żółtego około 40g
Sól, pieprz, curry
1 łyżka oleju do smażenia 10g
1
Dynię obierz ze skóry, zetrzyj na tarce o średnich oczkach, tak aby były dwie szklanki.
Posól wymieszaj i odstaw na kilka minut.
Ser żółty drobno pokrój.
2
Odsącz z dyni sok, dodaj jajko, ser, mąkę, przyprawy i całość dokładnie wymieszaj.
Jeśli masa jest nadal zbyt płynna dodaj odrobinę mąki.
3
Na patelni rozgrzej olej, nakładaj łyżką masę dyniową formując niewielkie placuszki.
Usmaż z obu stron do zarumienienia.
Przed treningiem
Po treningu
Przekąska w ciągu dnia