Placki cynamonowo-jabłkowe

Kaloryczność porcji 585 [kcal] / Białko 22,7 [g] / Tłuszcze 21,0 [g] / Węglowodany 83,4 [g]

Składniki

3 pełne łyżki mąki pszennej 30g

2 pełne łyżki mąki pełnoziarnistej 20g

1 jajko 50g

1/2 szklanki mleka 2% 125ml

2 średniej wielkości jabłka 300g

1/2 łyżeczki cynamonu

1 łyżeczka cukru 5g

1 mały jogurt naturalny 150g

1 łyżka oleju do smażenia 10g

Zaczynamy

Jak przygotować?

1

Krok 1

Przygotowanie masy

Jajka wymieszaj z cukrem solą, następnie dodawaj porcjami mąkę, cynamon i mleko cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Jabłka zetrzyj na tarce o średnich oczkach i dodaj do ciasta całość wymieszaj.

2

Krok 2

Obróbka cieplna i przygotowanie dania

Usmaż na niewielkiej ilości oleju, na talerzu posmaruj jogurtem naturalnym.

Smacznego!!!

UWAGA! Można użyć inne preferowane rodzaje mąki.

Kiedy najlepiej spożywać?

Przed treningiem

Po treningu

Ładowanie węglowodanowe

Okres intensywnego treningu

Wstecz