Pieczony pstrąg

Kaloryczność 505 [kcal] / Białko 41,8 [g] / Tłuszcze 15,1 [g] / Węglowodany 55,8 [g]

Składniki

1 średniej wielkości pstrąg patroszony około 250g

1/2 torebki ryżu białego 50g

1 średniej wielkości pomidor 150g

2 ogórki gruntowe 120g

1/2 czerwonej papryki 120g

1 pęczek natki pietruszki

1 łyżka oleju lnianego 10g

1 łyżka octu balsamicznego 10ml

Sól, pieprz, tymianek

Zaczynamy

Jak przygotować?

1

Krok 1

Przygotowanie ryby

Rybę umyj posól, do środka włóż połowę liści pietruszki.

Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 200 st.C.

2

Krok 2

Przygotowanie ryżu

Ryż ugotuj al. dente w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami producenta.

3

Krok 3

Przygotowanie sałatki

Ogórki obierz ze skórki.

Pomidora, paprykę i ogórka pokrój w kostkę, liście pietruszki drobno posiekaj.

Warzywa wymieszaj z przyprawami olejem i octem balsamicznym.

Kiedy najlepiej spożywać?

Po treningu

Okres intensywnego treningu

Wspomaganie odporności organizmu. 

Wstecz