Makaron z wołowiną i warzywami

Kaloryczność porcji 798 [kcal] / Białko 63,0 [g] / Tłuszcze 25,6 [g] / Węglowodany 88,4 [g]

Składniki

Mięso mielone wołowe około 180g

1 szklanka makaronu typu spaghetti 80g

1 mała butelka soku pomidorowego 250ml

1/2 czerwonej papryki 150g

1 mała cebula 50g

5-6 średniej wielkości pieczarek 120g

1 łyżka oleju do smażenia 10g

1/2 kulki sera mozzarella 60g

Sól, pieprz, tymianek, zioła prowansalskie

Zaczynamy

Jak przygotować?

1

Krok 1

Przygotwanie wstępne

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Cebulkę drobno posiekaj, pieczarki i paprykę pokrój w drobną kostkę.

2

Krok 2

Obróbka cieplna

Na patelni rozgrzej olej, usmaż cebulkę następnie dodaj mięso (najlepiej zrazowe czy ligawa), sól, pieprz.

Po kilku minutach całość z patelni przełóż do garnka dodaj przyprawy sok pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu.

W międzyczasie na patelni zarumień pieczarki i paprykę, dodaj do gotującego się sosu.

3

Krok 3

Podanie na talerzu

Przypraw do smaku i wyłóż na ugotowany makaron na wierzch posyp pokruszoną mozzarellą.

Kiedy najlepiej spożywać?

Po treningu 

Ładowanie węglowodanowe

W okresie intensywnego treningu

Wstecz