Kotleciki z indyka

Kaloryczność 379 [kcal] / Białko 35,5 [g] / Tłuszcze 5,1 [g] / Węglowodany 54,2 [g]

Składniki

Mięso mielone z udźca indyka 150g

Rzodkiew biała 180-200g

1 małe jabłko 100g

1 łyżka rodzynek 15g

3-4 średniej wielkości ziemniaki 180g

Sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma, imbir

Zaczynamy

Jak przygotować?

1

Krok 1

Przygotowanie mięsa

Mięso wymieszaj dokładnie z przyprawami, uformuj małe płaskie kotleciki.

Rozłóż na blaszce i piecz w piekarniku około 15 minut w temperaturze 200 st. C.

2

Krok 2

Ugotowanie ziemniaków

W międzyczasie obierz ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie.

3

Krok 3

Przygotowanie surówki

Jabłko i rzodkiew obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Całość wymieszaj z rodzynkami i szczyptą soli.

Kiedy najlepiej spożywać?

Po treningu

Okres intensywnego treningu

Wspomaganie regeneracji 

Wspomaganie odporności

Wstecz