3 pełne łyżki mąki pszennej 30g
2 pełne łyżki mąki pełnoziarnistej 20g
1 jajko 50g
1/2 szklanki mleka 2% 125ml
2 średniej wielkości jabłka 300g
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka cukru 5g
1 mały jogurt naturalny 150g
1 łyżka oleju do smażenia 10g
3 pełne łyżki mąki pszennej 30g
2 pełne łyżki mąki pełnoziarnistej 20g
1 jajko 50g
1/2 szklanki mleka 2% 125ml
2 średniej wielkości jabłka 300g
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka cukru 5g
1 mały jogurt naturalny 150g
1 łyżka oleju do smażenia 10g

1
Jajka wymieszaj z cukrem solą, następnie dodawaj porcjami mąkę, cynamon i mleko cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Jabłka zetrzyj na tarce o średnich oczkach i dodaj do ciasta całość wymieszaj.

2
Usmaż na niewielkiej ilości oleju, na talerzu posmaruj jogurtem naturalnym.
Smacznego!!!
UWAGA! Można użyć inne preferowane rodzaje mąki.
Przed treningiem
Po treningu
Ładowanie węglowodanowe
Okres intensywnego treningu